Kon. Fanfare St. Caecilia Jabeek

... waar muziek en gezelligheid samenkomt

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Dirigent Jhon Willems 

Jhon WillemsJhon Willems heeft zijn eerste muzikale stappen gezet als leerling orgel aan de muziekschool van Maastricht. Naast orgel is hij later ook keyboardles gaan volgen en heeft als toetsenist in verschillende bandjes gespeeld. In 1987 werd hij aangenomen aan het Maastrichts Conservatorium alwaar hij ook afstudeerde als docerend musicus.

Als 16 jarige is hij begonnen met het spelen van euphonium bij de Koninklijke Harmonie van Heer. Al snel bleek dat hij hier graag meer mee wilde doen. Na de eerste lessen te hebben gevolgd bij Jo Heusschen, Frenk Rouschop en later bij Jan van den Bosch ( Koninklijke Militaire Kapel), ging hij op advies van zijn orgeldocent voorspelen op het Maastrichts Conservatorium. Hier werd hij als hoofdvakstudent aangenomen in de tubaklas van Piet Joris ( Tubaïst van het Brabants Orkest). In deze periode volgde Jhon verschillende lessen bij Steven Mead en Nicholas Child.

Al tijdens zijn studie was Jhon een veelgevraagd muzikant. Hij speelde lang bij Harmonie St. Michaël Thorn en Brassband Limburg. Het euregio-orkest, Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en het Limburgs Fanfare Orkest zijn een aantal orkesten waar hij heeft gespeeld. Daarnaast heeft hij regelmatig geremplaceerd bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag.

Tijdens zijn diensttijd speelde Jhon euphonium bij het Trompetterkorps der Artillerie( thans het Fanfarekorps Bereden Wapens ). Bij dit orkest heeft hij ook voor het eerst het dirigentenstokje ter hand genomen.

Na zijn diensttijd is Jhon directielessen gaan volgen bij Alex Schillings en is enkele jaren later afgestudeerd aan het Maastrichts Conservatorium. Als dirigent is hij bij verschillende orkesten actief geweest.

Op dit moment is Jhon 1e Es-bassist bij Brassband Limburg en speelt veel als freelance bassist en euphonium speler bij harmonie- en fanfareorkesten. Tevens treedt hij vaak op met diverse koper-ensemble's. Zelfs het spelen in oberkrainerorkesten is voor Jhon geen probleem.

Een van de hoogtepunten van 2009 was het solistisch optreden met het Limburgs Sympfonie Orkest tijdens de vastelaovendsconcerten, samen met de collega bastuba's van Brassband Limburg. Ook de vele successen tijdens het WMC 2009 mogen hier niet ontbreken. Op 30 mei 2010 speelde Jhon, begeleidt door het Limburgs Fanfare Orkest, de Es-tuba solo 'Il Monstro' welke door componist Ruud Merx speciaal gecomponeerd werd.

Als freelance dirigent heeft Jhon tijdens zomer 2009 met veel plezier een aantal zomeravondconcerten gedirigeerd in Slenaken. Ook het dirigeren van het 650 muzikanten sterk orkest, tijdens de Marswedstrijden van de Federatie Margraten, was een indrukwekkende belevenis. 

Als tweede dirigent is Jhon op dit moment vebonden aan Fanfare Berg en Dal Slenaken en Fanfare St. Cornelius Borgharen. Sinds september 2009 heeft Jhon de jeugdfanfare uit Hulsberg weer nieuw leven ingeblazen. 

Vanaf januari 2010 staat Fanfare St. Donatus Grijzegrubben onder de muzikale leiding van Jhon. Vanaf september 2010 is hij ook de dirigent van Koninklijke Fanfare St. Caecilia Jabeek.

 

Kalender

<<  Mei 2020  >>
 m  d  w  d  v  z  z 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
262728293031
Komende activiteiten


Bezoekers

We hebben 29 gasten online

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag564
mod_vvisit_counterGisteren421
mod_vvisit_counterDeze week564
mod_vvisit_counterVorige week2296
mod_vvisit_counterDeze maand22426
mod_vvisit_counterVorige maand11921
mod_vvisit_counterSinds april 2009569431