Kon. Fanfare St. Caecilia Jabeek

... waar muziek en gezelligheid samenkomt

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

DSS ontmoet fanfare Jabeek

E-mail Afdrukken PDF

Limburg heeft een rijke fanfarecultuur en fanfare Jabeek is er hier een van. DSS heeft zelf ook meerdere Limburgers in dienst gehad en heeft er nog steeds een aantal. We weten daarom dat het altijd gezellig is met deze zuiderlingen en dat we naast een geweldig concert een goede afterparty konden verwachten. De concerten van DSS zijn over het algemeen gratis te bezoeken, maar deze keer moest er een kaartje worden gekocht voor dit bijzondere concert. Het was duidelijk dat dit geen routine voor DSS was, met het gevolg dat iedereen gratis de kerk kon binnenlopen. Na een enigszins genante, maar overigens terechte gunst toch een kaartje aan te schaffen ging de rest van het concert van een leien dakje.

Jabeek opende het concert in de RK kerk in Aarlanderveen met een prachtig werk. De akoestiek van de grote concertzaal gaf het stuk extra kracht. Mooi openingswerk. Dat de fanfare goede solisten in huis heeft werd daarna bewezen door het driedelige solowerk voor sopraansax. Volgens de klassieke volgorde liet de saxofoniste haar talent horen met een strak begin, een rustiger, romantisch tweede deel en een finale in het derde deel. Een lang applaus was het gevolg, ook van René Pagen, solo-hoornist van het Residentieorkest, die tevens aanwezig was met zijn dochtertje.
Vervolgens werd ‘Gabriella’s song’ uit de Zweedse film ´as it is in heaven´ uitgevoerd. De originele uitvoering is door een koor, maar werd nu vertolkt door het orkest van bugels en sopraansax in de hoofdrol. Afgesloten werd met een introductie van de instrumenten van het fanfareorkest, ´Merry go round´ van Philip Spark.

Na een korte pauze mocht DSS laten horen dat Zuid-Holland ook rijk is aan een goed fanfareorkest. Begonnen werd met ‘Vitae aeternam’, een lastig stuk, maar heel gaaf om naar te luisteren. Dirigent Danny legde er nog een schepje bovenop door het tempo iets op te schroeven, maar het orkest volgde feilloos en bracht een prachtig werk ten gehore. Liturgical symphony volgde, een prachtig fanfarewerk. Ook werd het werd het wel bekende ‘Finlandia’ uitgevoerd, alhoewel het stuk op dit concert toch enige verfijning miste. Dit neemt niet weg dat het prachtig klonk, zeker in zo’n grote kerk. Afgesloten werd met twee lichtere werken met als slot ‘shine down’.

Na het concert werd er tot diep in de nacht nog even nagefeest en hebben zowel de Aarlanderveners als Limburgers hun naam eer aan gedaan. Wellicht nog niet concreet, maar een concert in Jabeek van DSS gaat er zeker komen. 

Laatst aangepast op zondag, 26 mei 2013 15:37  

Kalender

<<  Maart 2023  >>
 m  d  w  d  v  z  z 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
28293031  
Komende activiteiten


Bezoekers

We hebben 42 gasten online

Aantal bezoekers

mod_vvisit_counterVandaag105
mod_vvisit_counterGisteren164
mod_vvisit_counterDeze week105
mod_vvisit_counterVorige week903
mod_vvisit_counterDeze maand2832
mod_vvisit_counterVorige maand2184
mod_vvisit_counterSinds april 20092724394